Krijg jij iedereen Op de Fiets! ?

Dan zoeken wij jou!

Wij hebben namelijk veel mensen die willen leren fietsen en daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken!

Wij zijn op zoek naar nieuwe coördinatoren voor ons project Op de Fiets!

Op de Fiets! is één van onze langstlopende projecten. Een hele fijne, directe manier om echt een verschil te maken. Want fietsen vergroot je wereld! Als je kunt fietsen, is dat ritje naar de winkel, het buurthuis of je vrijwilligerswerk opeens een stuk gemakkelijker.

Daarom organiseren wij een 2 a 3 keer per jaar een fietscursus: Op de Fiets! Deze begint met een  informatie avond voor de nieuwe vrijwilligers en een aantal theorie avonden voor de deelnemers. Vervolgens gaan de mensen zelf 1-op-1 met hun maatje leren fietsen.

Na vele jaren dit met veel plezier te hebben georganiseerd, is het voor onze huidige coördinatoren tijd voor iets nieuws.

Ben jij een echte regelaar en vind je het leuk om dit mooie project over te nemen?


Wat ga ik dan doen?

 Jij bent de spin-in-het-web en regelt alles om de mensen “op de fiets” te krijgen.

  • Bijhouden van de mail, specifiek gericht aan op de fiets.
  • Bijhouden van de wachtlijst met aanvragen voor de fietscursus.
  • Coördineren van vrijwilligers.
  • 2 a 3 keer per jaar een cursus opzetten.
  • Regelen van lesruimten en leraren.
  • Cursisten uitnodigen.
  • Vrijwilligers regelen.
  • Fietsen regelen uit de opslag.
  • Contact houden met vrijwilligers coördinator van Thuis in Oss

Dit lijkt veel, maar dit project loopt al lang en succesvol. Er is een vaste groep vrijwilligers, en er zijn goede contacten met o.a. de locaties. Je komt dus in een goed lopend project terecht, met 2 coördinatoren die jou op weg helpen.

Wanneer?

Eind oktober start er een nieuw fietsproject. Deze wordt nog opgezet door de huidige coördinatoren. Je kunt dus meteen meekijken (en meehelpen) en zo leer je meteen alles over dit mooie project.

Wat kost het mij aan tijd?

Deze taken zijn uit te voeren op de momenten die jou het beste uitkomen. De periodes dat de cursus loopt, zijn natuurlijk wel iets drukker. Uiteraard krijg je van ons alle begeleiding om dit op te pakken, maar ook veel vrijheid. De huidige coördinatoren staan stand-by om je op weg te helpen en om je vragen te beantwoorden.

Op dit moment zijn er 2 coördinatoren, die gezamenlijk de taken verdelen. Het is ook zeker mogelijk om dit alleen te doen, maar een tweede coördinator of extra vrijwilliger om te helpen met de fietsen is wel fijn. Spreekt deze rol van sidekick je aan? Neem dan ook gerust even contact op!

Interesse? Neem contact op voor meer informatie.